កិច្ចសហប្រតិបត្តិការ និងការប្រាស្រ័យទាក់ទង គឺជាធាតុផ្សំដ៏សំខាន់ដើម្បីធានាដល់ការរៀនសូត្រឲ្យទទួលបានប្រសិទ្ធភាព។ នៅពេលដែលសិស្សៗបានធ្វើការរួមគ្នាលើគម្រោង ឬកិច្ចការសិក្សានានា ពួកគេនឹងមានឱកាសស្វែងយល់ពីចំណុចខ្លាំង និងចំណុចខ្សោយរបស់គ្នាទៅវិញទៅមក។ សិស្សក៏មានការយល់ដឹងកាន់តែស៊ីជម្រៅពីចំណុចប្រឈមផ្សេងៗ និងទទួលបានការលើកស្ទួយបរិយាកាសសិក្សារួមគ្នារបស់គេឲ្យកាន់តែរីកចម្រើនផងដែរ។ ការចូលរួមសហការជាមួយមិត្តរួមថ្នាក់នេះទៀតសោតអាចបង្កើតនូវទស្សនៈថ្មី និងគំនិតថ្មីដល់សិស្ស មានសមត្ថភាពចេះដោះស្រាយបញ្ហា និងត្រិះរិះដោយភាពច្នៃប្រឌិត។ សរុបមក ការប្រាស្រ័យទាក់ទងដែលច្បាស់លាស់ និងមានប្រសិទ្ធភាព គឺជាកត្តាស្នូលមិនអាចខ្វះបាន និងជាឬសគល់សម្រាប់កិច្ចការងារជាក្រុម។ តាមរយៈការខិតខំនេះ សិស្សានុសិស្សប្រាកដជារីកចម្រើនគួរឲ្យកត់សម្គាល់ទៅលើសមត្ថភាពផ្នែកទំនាក់ទំនង ស្តាប់ និយាយ និងសរសេរ៕ កុមារគ្រប់រូបចែងចាំងដូចដួងតារានៅឯសាលារៀន អន្តរជាតិ ប្រាយស្រារ ភ្នំពេញ។ Cooperation and communication […]
កុមារគ្រប់រូបចែងចាំងដូចដួងតារានៅឯសាលារៀន អន្តរជាតិ ប្រាយស្រារ ភ្នំពេញ។
Cooperation and communication are key components to ensure effective learning.
When students work together on projects or assignments, they have the opportunity to learn from each other’s strengths and weaknesses. This could lead to a deeper understanding of the subject matter and cultivate a collaborative learning environment. Collaborating with classmates can also provide students with new points of view and new ideas, leading to innovative solutions and creative thinking.
Clear and effective communication is crucial for teamwork. By working together, students can improve their communication abilities, including listening, speaking, and writing